Știri România

Vitamine de care organismul are nevoie după vârsta de 40 de ani

Indiferent de cât de grea este boala sau de vârsta pe care o are pacientul, lui îi pot fi de folos vitaminele și mineralele.

Pe acestea le putem lua cel mai ușor din alimentația correctă și sănătoasă. Desigur, putem să apelăm și la produsele din farmacii.

Dar nimic nu se compară cu o dietă sănătoasă care să conțină toate categoriile de alimente de care are nevoie organismul tău în funcție de particularitățile lui.

De exemplu vârsta poate să fie un factor important, de aceea trebuie să fii atent la ce mănânci, mai ales dacă te apropii de 40 de ani.

Odată cu înaintarea în vârstă corpul tău trecere prin anumite schimbări aproape ireversibile de acee este atât de important să ai gijă de stare sănătății tale.
Îți pierzi din masa musculară, câștigi în schimb în greutate, în cazul femeilor intervine și menopauza și în general mai multe afecțiuni cum ar fi diabetul, unele tipuri de cancer, pobleme cu inima și nu numai.

De ceea, o schimbare radicală în bine este mai mult decât necesară. Trebuie să te bazezi foarte mult pe vitamine, minerale, și multe substanțe nutritive.

Nu apela la suplimentele farmaceutice, pentru că acestea nu vor fi totuși la fel de utile precum alimentele naturale și gătite chiar de tine ca să știi exact ce anume conțin.

Nu trebuie să lipsească din alimentația ta vitamina B12. După ce ai trecut de 40 de ani nu trebuie să uiți niciodată despre cât de importantă este această vitamină.

Îți va ajuta foarte mult creierul și circulația sângelui. Dar această vitamină le este foarte utilă și copiilor. Se găsește în carnea de pui, în brânzeturi, în lactate sau în ouă.

Persoanele adulte, mai ales cele trecute dee 40 de ani au mult mai multă nevoie de vitamina B12.

Pe lângă aceste alimente mai au nevoie și de suplimente și de multivitamine. 2,4 mg este doza necesară pentru o zi și trebuie să consumi foart multă apă.

Datorită unui consum optim de calciu după 50 de ani vei fi ferit de fracturi dese. În acest caz sunt potrivite chiar și sumplimentele alimentare.

Pe de altă parte, alți specialiști spun că suplimentele de calciu ne pot supune iscului de a face infart, atac cerebral.

Trebuie să te alimentezi cât mai bine înainte de vârsta de 30 de ani ca să îți întărești oasele pentru că ele vor deveni din ce în ce mai slabe, pe măsură ce trece timpul.

Ai nevoie de calciu și pentru sănătate mușchilor, a nervilor, pentru buna funcționare a inimii.

Dacă organismul rămâne fără rezervele de calciu acesta își ia necesarul direct din oase. Consumă-l cu moderație ca să nu îți afecteze și alte organe cum ar fi spre exemplu inima.

Din tofu, din sardine, din lactate, din migdale, din spanac și nu numai poți să îți ie necesarul de calciu în mod sănătos.

Tot din cauza înaintării în vârstă avem mai multă nevoie de vitamina D. Dacă nu vom avea în organism suficientă vitamină D riscăm mai mult să suferim infarct, diferite tipuri de cancer sau diabet.

Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul. Peștele și cerealele nu trebuie să lipsească din alimentația ta după 40 de ani.

De asemenea soarele este un element foarte necesar în cazul unei cantități optime de vitamina D. Trebuie doar să nu exagerei cu expunerea la razele lui.

Cu ajutorul unei cantități potrivite de magneziu în organism presiunea sângelui se va stabiliza. Iar acest lucru este foarte important mai ales pentru femeile care depășesc vârsta de 40 de ani.

Acestea, din cauza îmbărânirii riscă diferite accidente care le pot pune sănătate în pericol. Dacă vei avea mai puțin magneziu în organism riști să dezvolți diabet, probleme cu inima și alte afecțiuni.

Ca să vezi care este nivelul de magneziu din organismul tău e nevoie să mergi la medic ca să ai o discuție cu acesta. Pentru că acsta duce și la absorbția de calciu.

Legumele proaspete cu frunze mai închise la culoare, nucile, avocado, boboasele sunt unele dintre surse din care poți să iei cantitatea necesară de magneziu.

Potasiul este necesar oricui indiferent de vârstă, ca și orice alt element, desigur. Femeile care sunt deja la menopauză sunt protejate de accidente dacă au în organism destul potasiu.

Doza optimă într-o zi este de aproape 5 grame, dar se pot observa rezultate și dacă folosești doar 2 grame. Bananele și fasolea sunt surse potrivite.