Știri România

Un donator anonim a cumpărat toate jucăriile dintr-un magazin, cheltuind un milion de dolari, pentru copiii sărmani

Un cumpărător anonim a cheltuit incredibila sumă de un milion de dolari într-o singură zi, făcând o are bucurie copiilor sărmani. Acesta a reușit să cumpere toată marfa din magazinul Toys R Us, donându-le unei organizații caritabile numită Children in Need.

Pe 6 iulie, toate cele 700 de magazine Tyys R Us din Statele Unite ale Americii și-au închis ușile pentru ultima dată, ceea ce, metaforic, poate să însemne că lumea s-a maturizat. Totuși, un adult a schimbat această zi tristă într-un gest de bună voință față de cei mai puțin fericiți, făcând mii de copii să zâmbească din nou.

Unul dintre magazine, din Raleigh, Carolina de Nord, a fost golit complet de marfă înainte ca ușile să se închidă pentru totdeauna de un cumpărător misterios. Deși nimeni nu știe încă despre cine este vorba, acesta a reușit să pună un zâmbet pe fețele oamenilor la sfârșitul zilei.

Postul de știri Fox 4 News a aflat de la angajații magazinului despre acest gest, cei care au și confirmat, de altfel, faptul că donatorul intenționează să ofere toate jucăriile în dar. Localnicii s-au amuzat în încercarea de a afla cine este acest binefăcător generos, iar unii dintre ei au pus pariu pe Bill gates sau pe Amazon.

Unii dintre localnici au fost triști că nu au apucat să cumpere, ei înșiși, jucăriile reduse, dar au putut să laude incredibilul gest. Compania a fost obligată să-și închidă ușile din cauza unei datorii în valoare de cinci miliarde de dolari, datorie cauzată de preluarea afacerii de către KKR și Bain Capital în 2005. Asta a însemnat că mai mult de 15.000 de angajați au rămas fără loc de muncă.

Unul dintre directorii companiei a spus că lucrează cu investitorii și că obiectul lor este să plătească datoria și creditorilor suma de cinci miliarde de dolari și că se așteaptă ca toate constrângerile financiare pe care le au să fie rezolvate într-un mod eficient.

Executivii Toys R Us au sperat până în ultima clipă să evite aceste măsuri extreme atunci când au declarat faliment, încercând să se folosească de toate mijloacele legate. Totuși, reducerile au început încă din martie și nu au reprezentat nicidecum o ocazie atât de voioasă pe cât sună, chiar dacă s-au oferit reduceri de 25% la toate produsele – inclusiv la firmele mari.

Americanii vor rămâne doar cu memoria magazinului la care visau cu ochii deschiși atunci când erau copii. Nu vor mai avea acces din acest magazin la Barbie și la Ken, la jucăriile Lego sau la orice mașinuță ar fi putut visa un copil. Toată situația în sine a fost dureroasă, așa că atunci când a apărut donatorul secret care a cumpărat produse în valoare de un milion de dolari, toată lumea s-a mai luminat.

Astfel de cazuri sunt destul de rare și trebuie aplaudate. Oamenii care fac donații copiilor, bătrânilor, animalelor sau oricărei ființe care are o soartă mai nefericită ne oferă un exemplu pe care ar trebui să-l urmăm, cu toții.