Știri România

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și frumoasă

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că femeile sunt foarte preocupate de felul în care arată. Și dintre toate eforturile pe care le fac, absolut orice investițe făcută, poate să fie anulată din cauza unui aspect neîngrijit al pielii.

Acest lucru se întâmplă pentru că noi preferăm să acordăm mult mai multăatenție machiajului decorativ și uităm cu desăvărșire de pielea care este cel mai mare organ al omului.

Și dacă nu vom face o schimbare în acest sens, riscăm să atragem asupra noastră, în mod inutil, diverse boli mai grave sau trecătoare.

Pielea are nevoie de o îngrijire aparte și cât mai temeinică. Astfel vei vedea cum aceasta va străluci, va fi moale și catifelată și nu va avea deloc impurități.

Și nu trebuie să te limitezi doar la demachiere sau la folosirea produselor pentru baie. Grija pentru o piele perfectă trebuie să înceapă cât mai repede și să fie mult mai profundă decât atât, să vină practic din interior.

Așa că fii cât mai atentă la alimentația pe care o ai. Și nu pentru că un exces alimentar se va vedea pe șoldurile tale, ci și pe pielea ta.

Nu uita de hidratarea potrivită și corectă, renunță la consumul de alcool, și nu evita nicio grupă de alimente. Dar dă totuși preferință fructelor și legumelor și fii cumpătată în fața dulciurilor.

Chiar dacă ai un program încărcat și nu ai timp sau putere pentru sport, acordă-i și acestui aspect atenția cuvenită. Pentru că dacă vei fi într-o perioadă în care vei scădea foarte mult în greutate, vei avea nevoie să-ți aranjezi pielea pe corp în mod natural.

La fel de importantă este și odihna. Încearcă să te mobilizezi și să-ți faci un program fix pentru somn. Așa se va oișnui și organismul tău cu el și pielea ta va avea suficient timp să își revină după o zi interminabilă.

Folosește în primul rând cât mai puține produse cosmetice. Iar despre cele la care chiar nu poți renunța, ai grijă să fie cât mai naturale sau mai puțin periculoase pentru sănătatea ta.

Mai ales în perioada caldă a anului stai cât mai departe de aerul condiționat pentru că acesta ussucă pielea într-un mod agresiv. Iarna evită aparatele care emană căldura.

Exfoliază-ți pielea periodic. Astfel îi vei permite pielii să se curețe de celulele moarte și să respire.

Folosește măștile pentru corp făcute în condiții de casă. Vei ști exact ce conțin acestea și vei mai păstra niște bani pe care i-ai fi dat pe cele mai scumpe produse, dar care nu își merită costul.