Știri România

Românii şi bulgarii care merg în Italia vor intra în carantină obligatorie

Decizia a fost luată după ce mai multe îngrijitoare de naţionalitate română au sosit în Italia şi au fost testate pozitiv la coronavirus. Ministrul italian al Sănătăţii a comunicat decizia pe reţelele de socializare motivând faptul că „virusul este încă în circulaţie şi trebuie să fim prudenţi”.

Diverse cazuri de cetăţeni români care au ajuns în Italia în ultima săptămână şi care au fost testaţi pozitiv la coronavirus au contribuit la decizia de a introduce carantina obligatorie pentru toţi cetăţenii care au fost în România sau Bulgaria în ultimele 14 zile”. Aceştia vor fi obligaţi să rămână în izolare, la domiciliu, timp de 14 zile.

Măsura este deja în vigoare pentru toţi cetăţenii care sosesc în Italia din ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană şi din ţările care nu au semnat acordul Schengen.

Până azi, cetăţenii români nu erau vizaţi de ordonanţa carantinei. Presa italiană monitorizează cu îngrijorare situaţia din România.

Potrivit presei italiene,România este un puct nevralgic din Balcani datorită numărului mare de persoane testate pozitiv dar şi datorită legăturilor economice şi sociale cu restul Europei.