Știri România

O bancă importantă din România le cere clienților să spună de unde au bani. Decizie fără precedent: se închid conturile

Una din instituțiile bancare importante care operează în România și care a devenit foarte populară în rândul tinerilor și nu numai solicită informații care nu ar trebui cerute de o bancă, unui client.

Ce sesizări au făcut clienții băncii
ING Bank, una dintre cele mai importante instituții bancare, cu operațiuni în România, le solicită clienților din țara noastră informații confidențiale despre ei. Un client al băncii cu origini olandeze acuză că banca i-a solicitat mai multe informații cu privire la provenința banilor, după care l-a întrebat și ce are gând să facă cu banii.

„M-au întrebat: «Ce e cu sumele considerabile rulate pe contul dumnevoastră?» Eu i-am întrebat: «Care e treaba dumnevoastră?» Banca a spus că trebuie să știe proveniența. Le-am zis că sunt jucător de noroc, rulez banii pe care îi vreau. După 4-5 luni am folosit cardul și am constatat că nu mai am acces. Am sunat și mi s-a zis că agenția își rezervă dreptul de a întrerupe contractul. Răspunsul era un fel de «Nu ne interesează, descurcă-te!». Le-am cerut să îmi dea scris”, este mesajul unui client ING România.

După ce a refuzat să ofere astfel de informații cu caracter personal, clientul în cauză a constatat că ING i-a închis contul, la câteva luni de la conversație, scrie Libertatea. De asemenea, clientul nu a primit nicio altă notificare cu privire la faptul că banca urmează să-i închidă contul.

„Nu sunt infractor, nu fac trafic de droguri, nu am cazier, nimic. Nu făceam tranzacții peste graniță, doar încasam salariul pe card și, câteodată, mai băgam la pariuri online. M-a sunat banca să mă întrebe din ce trăiesc. Le-am zis că nu au dreptul să întrebe așa ceva, apoi m-am trezit cu contul închis, fără nicio notificare”, a spus bărbatul, potriviti sursei citate.

Răspunsul ING România
„Aceste verificări sunt obligatorii, iar suplimentar informațiilor de identificare, clienții trebuie să ofere și o serie de informații precum ocupația, scopul și natura relației de colaborare cu banca, sursa fondurilor ce urmează să fie utilizate în derularea relației de afaceri, etc. Aceste informații permit băncii să își îndeplinească obligația legală de a avea un profil al clientului astfel încât să detecteze comportamente neobișnuite și să le poată raporta autorităților relevante atunci când este nevoie”, a transmis ING România.