Știri România

Miere de albine cu semințe de in – Curăță colonul, ajută la desfundarea arterelor și crește imunitatea

Colonul, alături de ficat, este unul dintre organele în care se acumulează ele mai multe dintre toxine.

Atunci când acesta se îmbolnăvește, cei afectați încep tratamente de lungă durată cu pastile scumpe. Dar din fericire acest organ poate să fie curățat și cu ajutorul metodelor naturiste.

Pentru aceste situații, dar nu numai, mierea este un aliment foarte potrivit. Aceasta nu tratează doar răceala ci și poate curăța colonul de toate substanțele toxice.

Este foarte important să avem un colon cât mai sănătos pentru că și acesta la rândul său, este un organ vital pentru buna funcționare a organismului.

El depozitează apa, aproximativ 2 – 3 litri în fiecare zi și electroliții. De asemenea acolo ajung masele fecale înainte ca acestea să fie eliminate.

Acțiunile care se întâmplă la nivelul colonului sunt foarte încete și dacă acesta se irită atunci apar probleme și pentru sistemul digestiv.

În unele situații lucrurile pot să ia o turnură foarte agresivă și aceste afecțiuni neglijate să se transforme în cancer de colon.

De aceea curățarea și în general, grija față de colon trebuie făcute în mod periodic, cu ajutorul unor metode la îndemâna oricui.

Dar momentele din ce în ce mai dese însoțite de constipație, durerile puternice de cap și senzația de arsură din stomac, care nu este altceva decât refluxul gastroesofagian, ar trebui să te îngrijoreze și să te trimită urgent la medic.

Tot cu ajutorul medicului trebuie să stabilești dacă nu îți este contraindicate detoxifierea cu miere. În cazul în care o poți face vei avea nevoie de o cană cu apă, o lingură de miere organică, o lingură cu semințe de in, un măr verde.

Curăță mărul și pune-l împreună cu celelalte produse într-un blender. Compoziția obținută trebuie ținută la rece și consumată de 2 ori pe săptămână.

Această rețetă de detoxifiere este bună în general pentru organism, nu doar pentru problemele colonului.

Semințele de in sunt foarte importante atunci când este vorba despre apariția cancerului. În plus, pentru că au foarte mult omega 3 în conținut, ele pot să regleze și refluxul gastric.

Acestea mai sunt bune și pentru tensiunea arterial care nu este niciodată constantă. Au un efect energizant, sunt o sursă bună pentru cancer, și nu în ultimul rând, echilibrează metabolizarea grăsimilor.

Semințele de in mai sunt considerate supra alimente pentru că ele conțin mult mai multe fibre, în comparație cu restul cerealelor.

Pentru că scad nivelul colesterolului din sânge, pentru că ajută în cazul constipațiilor și pentru că ajută la pierderea kilogramelor în plus, specialiștii recomandă utilizarea semințelor de in în cadrul curelor de slăbire.

Ele sunt potrivite și în cazul prevenirii și reducerii riscului apariției mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cel de sân, de plămâni, și prostată, și așa cum am menționat anterior, de colon.

În cazul în care îți dorești să slăbești folosind semințele de in vei avea nevoie de un amestec compus din acestea. Dacă vei face și suficientă mișcare, daă te vei hidrata în fiecare zi cât de mult ai nevoie, vei reuși să pierzi într-o lună în jur de 5 kilograme.