Știri România

Luna în care te-ai născut îți arată ce boli ești predispus să faci

Pentru majoritatea oamenilor contează foarte mult atât luna în care s-au născut, dar și data de naștere.

Urmăresc cu multă atenție horoscopul și cred în el și se pliază în funcție de acesta. Desigur, există și oameni pentru care aceste sunt total neimportante și chiar le trezesc amuzamentul.

Cu toate acestea, cercetători din mai multe domenii, în special din domeniul sănătății, au făcut mai multe studii de specialitate.

Astfel s-a dovedit faptul că există o legătură foarte puternică între sănătatea unui om și perioada, în special luna în care s-a născut.

După toate analizele lor nu mai există niciun dubiu despre faptul că între luna nașterii și starea de sănătate există o conexiune.

Mai ales în ceea ce privește bolile de care suferi până în momentul în care devii adult.

Aproape 2 milioane de oameni, mai exact 1,7 milioane născuți între anii 1985 și 2013, au fost studiați de către cercetători de la o universitate din Columbia.

Așa s-a constatat spre exemplu că cei născuți în special în lunile ianuarie, februarie și martie au mai mari șanse să sufere din cauza bolilor cardiovasculare.

Dar să vedem care sunt mai exact riscurile pentru cei născuți în fiecare dintre cele 12 luni dintr-un an.

Cei care s-au născut în luna ianuarie sunt afectați cel mai des de răceli. De asemenea trebuie să te menajezi mai mult ca să îți păstrezi inima sănătoasă pentru că ești supus riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.

Oamenii are au venit pe lume în luna februarie au cel mai mult probleme cu somnul. Ei nu vor dormi atât și cum trebuie pe timpul nopții ci din contra, nu își vor putea stăpâni această problemă pe timpul zilei.

Există șanse foarte mari să aibă tumori sau sau boli foarte complicate la nivelul sistemului respirator.

Oamenii născuți în luna martie au în general o sănătate foarte șubredă și din acest motiv, un sistem imunitar foarte prost.

Din păcate nu ai nici inima foarte puternică iar acest lucru va duce treptat și la un sistem vascular care nu va funcționa așa cum este nevoie.

Primăvara este anotimpul în care se fac cele mai multe alergii. Acesta este și cazul celor născuți în luna aprilie.

Cei care s-au născut în luna mai pot să stea liniștiți pentru că ei nu vor avea probleme de sănătate ci din contra.

Vei suferi doar de bolile tipice vârstei pe care nu le poți evita.

Următorii pe lista cu sănătate bună sunt chiar cei din luna iunie. Aceștia trebuie să aibă grijă doar la problemele de respirație și la cele de vedere.

Oamenii născuți în luna iulie sunt prin definiție niște oameni optimiști. Poate acesta este și morivul pentru care și ei vor fi feriți în mare partea din viață de boli majore.

Singurul risc vine abia la bătrânețe pentru că s-ar putea să fie nevoie să porți ochelari.

Și oamenii născuți în luna august pot să sufere din cauza bolilor care afectează ochii. De asemenea s-ar putea să mai suferi din cauza afecțiunilor psihologice și sî fie nevoie de tratament medicamentos.

Cei care s-au născut în luna septembrie vor vizita foarte des cabinetul medicului ORL. Acest lucru se va întâmpla doar din cauza faptului că vor suferi des din cauza bolilor care afecteaxă urechile.

Din păcate în cazul femeilor care vor aduce pe lume copii există riscul de probleme în timpul nașterii.

Infecțiile care afectează plămânii sunt caractristice pentru cei care s-au născut în luna octombrie. În altă ordine de idei aceștia riscă să facă și infecții respiratorii, respectiv să sufere de dureri de gât sau chiar de dureri menstruale.

Printre aceste afecțiuni, oamenii născuți în luna octombrie pot să mai sufere de miopie sau femeile pot să intre în depresia postpartum.

Cei care s-au născut în luna noiembrie pot să sufere din cauza bolilor virale, din cauza ADHD, le poate fi afectat colonul sau vaginul, desigur în cazul femeilor.

Există un risc destul de mare să faci o dependență pentru medicamentele analgezice.

De asemenea în cazul particular al femeilor care încearcă să devină mame, acest lucru s-ar putea să fie destul de problematic.

Cei născuți în ultima lună din an nu vor avea boli autoimune, respectiv au șanse foarte mari să trăiască mulți ani.

Vei avea doar niște neplăceri legat de aspectul exterior și anume, vânătăile care vor apărea imediat pe pielea ta.