Știri România

Lucruri pe care nu le știai despre regulile din timpul sarcinilor și nașterilor in familia regala a Marii Britanii

Nimic nu stârnește atenția oamenilor mai tare ca atunci când urmează să se nască un copil dintr-o familie regală. În ultimii ani, putem spune că am avut de-a face cu destule astfel de nașteri. În 2015, s-a născut prințul George, apoi prințesa Charlotte, iar acum, cel de-al treilea copil al prințului William și a lui Kate Middleton.

În timp ce toată lumea așteaptă cu sufletul la gură un copil de la prințul Harry și Meghan Markle, trebuie să recunoaștem că nu este atât de ușor să fii însărcinată atunci când ești în acea familie. Toate bârfele care înconjoară, în general, casele regale fac presiunea unei sarcini și mai greu de suportat.

Iată care sunt câteva dintre lucrurile pe care femeile însărcinate care aparțin unei case regale nu au voie sau sunt obligate să le facă:

1. Regina trebuie să fie prima persoană care află – protocolul dictează ca Majestatea Sa Regina să fie cea care află despre nașterea regală înainte de oricine altcineva – chiar înainte de bunicii copilului. Aparent, atunci când s-a născut prințul George, prințul William a sunat-o pe Regina Elisabeta a II-a pe o linie telefonică specială criptată pentru a-i da veștile cele bune.

2. Moașele regale sunt mereu implicate – mamele regale pot da naștere în spitale în zilele noastre, dar sunt în continuare obsedate de moașe – chiar și atunci când doctorii, asistentele și specialiștii regali sunt în preajmă. Este o tradiție ca membri familiei regale să folosească moașele atunci când intră în travaliu și când nasc (Kate a avut trei) și, aparent, acestea jură să țină secretele.

3. Femeile obișnuiau să nască acasă – aceasta era o practică folosită de decenii întregi. Regina Elisabeta l-a născut pe Charles, Andrew și Edward la palatul Buckingham, și pe fiica sa, Anne, la Casa Clarence. Chiar și Regina Elisabeta a fost născută într-o casă privată de familie din Londra!

Totuși, prințesa Annea a fost cea care a spart tradiția, dând naștere fiului său Peter la spitalul Lindo Wing, ajutată de o armată de oameni. Prințesa Diane și Kate i-au urmat exemplul.

4. Se așteaptă de la mamele regale să hrănească la sân – hrănitul la sân este o decizie pe care fiecare femeie trebuie să o ia singură. Mulți oameni judecă femeile care nu fac asta, dar trebuie să ne amintim că mamele au dreptul să își dicteze proprii termeni atunci când vine vorba despre trupul lor. Acestea fiind spuse, studiile demonstrează că există o legătură între hrănitul la sân și un IQ mai mare al copiilor. Dar cum rămâne cu familia regală? Ei bine, Kate Middleton chiar și-a hrănit copiii la sân.

5. Nu pot dezvălui genul copiilor atunci când își doresc – este un lucru foarte important să mențină genul copiilor secret. Familia regală are un protocol prin care să anunțe venirea unui nou născut, până la urmă, nu este vorba despre un cetățean obișnuit – poate fi vorba despre viitorul rege sau regină a țării. Mai mult de atât, familia regală adoră să îi țină pe ceilalți în suspans.

6. Toți copiii regali poartă aceeași ținută la botez – oare vi se par cunoscute hainele hainele în care au fost creștinați ultimii copii regali ai Marii Britanii? Această pătură masivă este o replică a uneia din 1841 în care a fost creștinat și cel mai mare copil al Reginei Victoria. Prințul Charles și Prințul William au purtat-o pe cea originală, dar copiii de acum poartă o replică creată în 2008.

7. Doar școli private – copii regali nu au voie să meargă la școli de stat, dar, Prințesa Diana a fost cea care a întrerupt această tradiție. Prințul William a fost elev la o școală publică, fiind primul moștenitor la tron care a făcut asta.

8. Bunicii care nu sunt de neam regesc – ce se întâmpla în trecut era destul de ciudat. Ceilalți bunici erau total trecuți cu vederea și se luau măsuri pentru a se asigura că cei mici nu formează nicio legătură specială cu aceștia.

9. Fiecare bebeluș regal are câte șase nași – copiii au, în general, câte doi nași, dar membri familiei regale văd această relație ca pe una foarte importantă. Atât de importantă, încât le aleg copiilor câte trei perechi de nași! Este o tradiție care există în sânul tuturor familiilor regale, nu doar în Anglia.