Știri România

Greseli de frumusete pe care le fac fetele in fiecare zi

Indiferent de cât de mult iubești produsele de înfrumusețare, nimeni nu este perfect.

Te poți trezi într-o zi că faci una dintre cele mai comune greșeli de machiaj – cum ar fi să uiți să te demachiezi înainte de culcare – în ziua următoare, cumperi un întreg arsenal de produse de îngrijire a pielii pentru a repara daunele pe care le-ai făcut atât de ușor.

Cu toții facem astfel de greșeli din când în când, poate că uităm să purtăm cremă cu protecție solară, fie nu folosim crema de ochi corectă sau nu ne spălăm pensulele de machiaj destul de des și multe altele.

Să nu mai vorbim despre cât de rău putem face părului nostru atunci când îl coafăm. Iată care sunt câteva dintre acestea:

1.Lași urme de machiaj după ce te speli pe față – uneori, demachierea completă a feței este ultimul lucru pe care ai chef să îl faci înainte să te culci. Nu este ca o carte de colorat unde alegi culori mai intense pentru interior și mai deschise pentru interior.

Asigură-te că nu mai ai urme de ruj pentru a te asigura că nu arăți ca un clovn dimineața. De asemenea, nu uita să îți hidratezi și buzele înainte de culcare.

2. Când nu îți cureți pensulele de machiaj destul de des – pensulele tale conțin urme de machiaj vechi, praf și bacterii de pe fața și părul tău.

Dacă nu le cureți destul de des, te vor afecta pe termen lung. Imaginează-ți toate bacteriile de la baza pensulei tale – nu este prea apetisant.

3. Îți neglijezi gâtul – dacă îți cureți și îți hidratezi și zona gâtului în fiecare zi, atunci faci ceea ce trebuie.

Dacă nu, atunci nu ar trebui să te oprești la bărbie – asigură-te că te concentrezi și pe pielea subțire și delicată a gâtului.

4. Alegi un blush într-o nuanță greșită – o altă greșeală comună de machiaj este atunci când avem impresia că orice culoare de blush funcționează pentru tenul nostru.

Din când în când, unele culori chiar nu se potrivesc cu nuanța tenului nostru și cu stilul general al machiajului. În cele mai dese situații, culoarea este greșită, nu se potrivește cu nuanța rujului, este mult prea dură, prea întunecată sau cu subton albastru și nu funcționează.

5. Tratarea și acoperirea în exces a coșurilor – tratamentele de coșuri funcționează pe pielea ta timp de câteva ore, așa că asigură-te că folosești instrucțiunile produsului așa cum trebuie – sunt acolo cu un motiv.

De asemenea, nu le umple de anticearcăn sau fond de ten, tenul tău are nevoie să respire și poți ajunge să evidențiezi mai tare coșul decât să-l ascunzi.

6. Îți speli părul prea des – părul tău produce ulei care îl păstrează hidratat. Atunci când îl speli prea des, poți să îi refuzi părului tău această hidratare, acesta rămânând uscat și plictisitor.

Cele mai bune rezultate sunt atunci câd îl speli la două sau trei zile. În cazul în care nu suporți părul gras, poți folosi un șampon uscat o dată la două zile.

7. Îți exfoliezi pielea prea mult – dacă suferi de acnee sau ai pielea prea uscată, dorința de a o exfolia este puternică, dar exfolierea fizică poate să facă mai mult rău decât bine.

Un exfoliant chimic îți poate oferi efecte radiante și clare fără să îți fure uleiurile naturale ale pielii și să creeze lacrimi micro.

Dacă folosești deja produse de acnee prescrise, asigură-te că îți întrebi dermatologul înainte să introduci un nou ingredient în rutina ta și asigură-te că nu îți vei exfolia pielea în fiecare zi.

8. Când te pensezi prea aproape de oglindă – dacă ajungi să te pensezi prea aproape de oglindă, atunci vei ajunge să te concentrezi pe fiecare fir în parte în loc să vezi imaginea de ansamblu.

Această greșeală poate duce la sprâncene subțiri și nepotrivite. În schimb, folosește o oglindă mare și pensează-te la distanță pentru a-ți vedea întreaga față, nu doar sprâncenele.

9. Atunci când îți prinzi coada de cal în același loc – toate fetele fac asta, mai ales dacă îți place să îți prinzi părul în acest fel, dar încearcă să îți faci coada de cal în locuri diferite pentru că, în timp, în acea zonă se creează prea multă tensiune și se va slăbi în timp.