Știri România

Durere abdominală în partea dreaptă – Ce boli și afecțiuni dau dureri abdominale?

Oamenii ajung la vizitele medicale în cele mai multe cazuri când este relativ târziu, fie că este vorba despre un caz banal sau despre o afecțiune mai gravă.

Chiar dacă nu pare așa, totuși de exemplu durerile abdominale din partea dreaptă trebuie să ne trimită imediat la medic.

Ele au bineînțeles mai multe cauze care sunt foarte diferite. Poate să fie vorba despre boli legate de peretele abdominal cum ar fi: hernia de disc, eventrația, traumatismele sau loviturile și zona zoster.

De asemenea trebuie luate în calcul și boli care afectează coloana vertebrală cum ar fi hernia de disc, spondiloza sau fracturile.

Nu în ultimul rând e nevoie să luăm în calcul și varianta că ne este afectat un organ intern care are legătură cu abomentul.

În cazul în care simți dureri în zona respectivă cel mai bine este să mergi imediat la medic, chiar dacă te vei întoarce acasă cu o veste bună, decât să începi să te documentezi sau chiar să te tratezi de sine stătător.

Pentru că așa nu vei ajunge la nicio soluție, ba chiar mai mult, riști să îngreunezi starea de sănătate, dacă aceasta este pusă în pericol.

În zona de pe partea dreaptă a abdomenului se găsesc mai multe organe interne care pot să fie puse în pericol din cauza neglijenței tale.

Această durere uneori mai greu de suportat poate să fie resimțită în mai multe părți. În acest fel cunoaștem despre durerea din hipocondrul drept.

Tipul acesta de durere este simțit mai ales în partea dreaptă, sus. În regiunea respectivă se găsește în primul rând ficatul.

Ficatul doare foarte rar. În special atunci când este vorba despre niște tumori sau dacă cel care le resimte are și probleme cu inima.

De asemenea poate să mai fie vorba și despre hepatită acută sau despre icter mecanic. În oricare dintre aceste vazuri este nevoie în orimul rând de o ecografie.

Durerea de fiere sau de colecist apare ceva mai despre decât cea de ficat. În cazul ei poate să fie vorba despre pietre, despre infecții.

Este la fel de necesară o ecografie, mai ales ecografia abdominală.

Durerea în partea dreaptă poate să fie simțită și pe partea din spate. În această situație este afectat rinichiul drept. Aceasta poate să ajungă în hipocondrul drept.

În această situație vei avea tulburări de urinare, urina tulbure, și chiar febră. Pe lângă ecografia clasică este nevoie de o ecografie și de urografie, și desigur de analize de urină.

Dacă simți durerea în unghiul drept al intestinului gros sau în colon va fi nevoie să să faci o colonoscopie.

Principalele caracteristici ale durerii sunt: balonare, constipație sau diaree. De asemenea poți să ai și scaunele cu sânge, cu mucus sau cu puroi chiar.

În altă ordine de idei poți să simți durerea și în partea dreaptă de sus. Aici este situat colonul.

Și în cazul lui ca și în cazul intestinului gros semnele se repetă și e nevoie de aceeași analiză.

Tot în acea zonă se află și ureterul. Vei avea tulburări de urinare și vei simți dureri în acest timp. E nevoie să faci niște analize de urină, o urografie sau o urografie.

Așa cum am menționat și la început poate să fie vorba despre problemele coloanei vertebrale. În dreapta jos se află apendicele.

Durerea de apendice crește foarte repede. Și cu cât aceasta înaintează cu atât sunt mai dese episoadele de vomă.

Starea generală va fi în general una precare, pentru că s-ar putea să mai ai și diaree sau febră. În această situație nu trebuie să amâni vizita la un chirurg.

În cazul în care te doare ovarul drept vei simți o durere foarte puternică, vei avea febră în unele situații, și nu vei avea un ciclu regulat.

Cec este partea inițială a colonului și dacă această parte doare vei simți destul de puternic acest lucru. Vei fi balonat, vei avea sau constipație sau diaree.

Scaunele nu vor fi normale, dar cu sânge, cu mucus sau cu puroi. E nevoie de o colonoscopie pentru mai multe detalii.

Bineînțeles nu trebuie să pui răul în față pentru că există și cazuri în care situația nu este atât de gravă iar situația poate să fie ușor rezolvată.

Totuși e nevoie de un consul medical pentru a elimina orice dubiu sau risc.