Știri România

Dr. Horațiu Albu: „Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi dizolvă acidul uric”

Majoritatea oamenilor folosesc diete foarte drastice, mai degrabă se înfometează și nu conștintizează că de fapt, totul trebuie să înceapă de la un organism curat și curățat de toxine sau alte metale grele.

Specialiștii sunt de părere că atunci când afară este mai cald, corpului nostru îi este mai ușor să se adapteze la o dietă de detoxifiere.

După această schimbare necesară, naturală și ușoară ne vom simți vizibil mult mai bine. Vom fi mult mai sănătoși și vom avea mai multă energie.

Pepenele este fructul care nu trebuie să îți lipsească vara din casă pentru că acesta este cel mai potrivit pentru o detoxifiere naturală și sănătoasă.

Acesta conține foarte multă citrulină. În acest fel se formează și arginina care este responsabilă pentru eliminare din organism a amoniacului, dar și a toxinelor și a metalelor grele din organism.

De asemenea pe lângă faprul că este plin de apă, acesta are și fibre care îl fac un bun element pentru păstrarea colonului curat, deci sănătos.

În concluzie vei avea tot corpul sănătos. De asemeena pepenele îți va îmbunătăți și funcția hepatică.

Glutationeste unul dintre cele mai puternice antioxidante care deetoxifică organismul.

În pepene mai găsim și suficient potasiu care poate să reducă din cantitatea de sodiu din organism.

Rinichii vor fi mai sănătoși și mai curați după consumul de pepene. Din cauza faptului că în organismul nostru se găsesc foarte multe substanțe toxice acesta este și foarte inflamat.

Dar dacă vei introduce în dieta ta mai mult pepene, vei avea un corp perfect, fără umflături sau alte probleme.

Un alt aliment bun pentru sănătatea ta este castravetele. Apa foarte multă și foarte benefică din castraveți te va ajuta să elimini toxinele lichide din organism.

Astfel sistemul urinar va începe să funcționeze din ce în ce mai bine. Într-o jumătate de cană de castravete tăiat sub formă de felii se găsesc doar 8 calorii.

Este un foarte bun alcalin care nu trebuie să lipsească din dieta ta.

Pentru un ficat curat și funcțional ai nevoie de lămâi. Și acestea, că și castravetele alcalinizează organismul.

Datorită lor ph-ul din organism va avea un nivel optim. Îți va pune, așa cum am menționat și mai devreme, ficatul în funcțiune.

Lămâia dizolvă acidul uric, și alte substanțe periculoase care se mai găsesc în organismul nostru.

În acest fel, lămâia este potrivită și pentru rinichii sănătoși și curați. De asemenea, datorită cantității mari de vitamina C, lămâia ajută organismul să aibă un sistem imunitar sănătos.

Foarte importante sunt exercițiile fizice în acest caz, dar și efectele lor de după consumul de vitamina C.

Cu ajutorul lămâiei se formează în organism și colagenul. Acesta duce la funcționarea normală a vaselor de sânge, întărește oasele, dinții și nu numai.

Acest fruct benefic pentru organism este la fel de important și pentru un metabolism foarte bun, dar și pentru un sistem nervos perfect.

Sunt foarte bune lămâile și în cazul stresului pe perioade mai lungi.

Printre altele mai poți să consumi și afine care sunt ca niște mici farmacii. Datorită lor scad inflamațiile din organism.

Ele nu permit toxinelor din organism să progreseze ca să ajungă la creier. Sunt foarte bune și în caz de răceli.

Și afinele au destulă vitamina C care ajută organismul în mai multe situații, deci inclusiv în curele de detoxifiere a organismului.

Zmeura este un fruct cu foarte puține calorii. Are și mai puțină glucoză decât multe alte fructe. Ba chiar mai mult, acestea echilibrează nivelul de zahăr din sânge.

În acest fel, cu aceste proprietetă și calități importante zmeura trebuie să fie în dietele de detox.

Nu doar fructele sunt benefice pentru organismul care are neevoie de o curăățare naturală și sănătoasă. Poți să consumi și spanac.

Este o sursă bună de antioxidanți și antiinflamatori. Spanacul poate să oprească procesul de îngrășare, înainte ca corpul să ajungă la obezitate.

Este un produs care echilibrează procesele din întreg organismul. În poți consuma fără nicio problemă în sezon, mai ales în salate proaspete, dar și preparat termic.

Vara găsim mentă proaspătă pe care o putem folosi de asemenea pentru beneficiile pe care le are asupra organismului.

Orice vei mânca, va fi mult mai ușor digerat datorită frunzelor verzi de mentă. Va detoxifia aproape toate organele sistemului digestiv.

Iar pentru o sănătate de fier, avem nevoie de un sistem cât mai curat.