Știri România

Cum sa scapi de durerile de spate fara medicamente

De foarte multe ori oameni de diferite vârste și cu stări unice de sănătate se plâng de anumite dureeri de gât, de spate, de membre și nu numai.

Din acest motiv încearcă tot felul de variante care promit minuni însă nu funcționează sub nicio formă.

Dacă durerile nu trec însă deloc de atunci încep problemele pentru că în așa fel trebuie să ai grijă să consumi pastilele necesare, să folosești unguentul specific și nu numai.

Toate pastilele indiferent dacă sunt de calitate sau nu, își pun o amprentă greu de neglijat asupra sănătății. Au de suferit organele interne, mai ales ficatul care acumulează toxine.

În plus din cauza mai multor medicamente va avea de suferit și pielea ta și somnul dar și alte organe vitale.

Unele medicamente chiar nu își mai fac efectul și în timp corpul tău devine rezistent la beneficiile lor și practic nu mai are niciun rost să le mai consumi.

În cloncluzie este nevoie să mergi la rădăcina problemei, ca să elimini cauzele care fac ca aceste dureri să pună stăpânire pe stare ta de sănătate.

Analizează stilul de viață pe care îl ai. Studiază poziția pe care o ai atunci cînd stai pe scaun, pe pat, dar și cum anume mergi.

De asemenea foarte importante, cu un rol deosebit sunt și problemele de coloană din copilărie sau nu neapărat care din păcate nu au fost tratate la timp.

În acest fel ți se încordează și mușchii din zona spatelui ca să te susțină în activitățile tale și dacă te dor mușchii durerea se tot acumulează și te împiedică să îți desfășori activitățile cotidiene.

De exemplu artrita poate să fie una dintre cauzele urerii cumplite de spate, sciatica sau durerea de după ceafă.

Dacă nu faci cceva în acest sens încă de la primele semne, durerea de spate se poate transforma în spondiloză.

Și mai îngrijorător ar trebui să fie pentru tine faptul că din cauza durerilor de spate pot să apară și anumite tipuri de cancer.

Încearcă să nu ridici lucruri grele ca să nu îți supui spatele unui efort prea mare în mod inutil.

Renunță la ideea de a folosi medicamente cu pumnul. Atunci când simți că obosești, alege să te odihnești.

Este foarte important ca să investești într-o saltea bună pentru patul tău și să nu mai dormi pe canea dacă faci acum acest lucru.

Introdu în dieta ta zilnică produse alimentare care conțin destulă vitamină D. Stai de asemenea cât de mult poți la soare, pentru că acesta este o altă sursă naturală de vitamină D.

În cazul în care este necesar, și desigur, recomandat de medicul specialist, consumă și suplimente care au vitamina respectivă în conținut.

Nu neglija de asemenea nici activitatea fizică, constantă. Mergi pe jos mai mult, folosește scările, fă exerciții ușoare în fiecare dimineață.

Uită de stilul de viață sedentar. Dacă la birou ești nevoit să stai doar pe scaun, câteva minute dintr-o oră mergi puțin ca să îți dezmosțești oasele și mușchii.

Renunță de asemenea și la vicciile pe care le ai, mai ales la fumat. Când ai timp fă exerciții de întindere sau yoga.

De asemenea, mergi periodic la saloanele de masaj special. Înlocuiește băile lungi cu dușurile rapide.

Dacă durerea începe să crească în intensitate, folosește comprese fierbinți sau reci.

Problemele tale de spate vor dispărea ușor, datorită folosirii periodice a uleiului de ricin. Este mult mai natural, deci mai de preferat decât pastilele din farmacii, mai ales în cazul persoanelor tinere și în special pentru copii.

Uleiul de ricin nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea ta de aceea îl poți folosi ca să mai reduci din durerile de spate.

El va scădea inflamațiile din mușchi și din piele. De asemenea, în azul în care mai suferi de acneea sau de eczeme îl poți folosi la fel, fără efecte adverse.

Cel mai des uleiul de ricin se folosește pentru tratamentele pentru păr. Acesta devine mai puternic și mai strălucitor.

Dar revenind la durerile de spate, este foarte ușor de folosit acest ulei. Pur și simplu, pune puțin ulei pe suprafața care te doare și masează acolo cu multă grijă.

Trebuie să îl folosești mai des ca să vezi cum durerea scade treptat, până când dispare complet.

Să nu îl folosești în exces, ca să nu devină nociv.