Știri România

Cum să îți faci sprâncenele să crească mai repede

Sprâncenele cu o formă bună și groasă îți pot face fața să arate mai definită și mai frumoasă, iar acesta este motivul pentru care femeile cu sprâncenele mai subțiri folosesc produse cosmetice pentru a umple golurile și pentru a contura fața mai bine.

Asta presupune că petreci în fiecare dimineață timp pentru a le machia și să cheltui o anumită sumă de bani în fiecare lună. O altă opțiune este să încerci să folosești anumite remedii naturale care îți vor ajuta sprâncenele să crească mai repede și mai uniform.

Așa cum știm, sprâncenele noastre nu vor crește mai rapid și mai groase fără ajutor, mai ales dacă le-am pensat mult timp într-o formă mai subțire, dar putem folosii remedii care necesită destul de mult timp și ceva dedicare.

Iată care sunt câteva dintre acestea:

1. Folosește uleiul de ricin – uleiul de ricin este printre cele mai bune remedii pe care le poți folosi în cazul în care vrei sprâncene mai groase. Este bogat în vitamine, proteine, antioxidanți și acizi grași care promovează creșterea părului și hrănește foliculii de păr.

Mai mult, luptă împotriva microorganismelor care pot preveni creșterea părului.

Folosește un disc demachiant, înmoaie-l în ulei de ricin, și aplică-l pe ambele sprâncene. Masează-le cu buricul degetului, gentil, cu mișcări circulare.

Lasă-l să acționeze cel puțin 30 de minute sau, mai bine, peste noapte. Dimineața următoare, îndepărtează-l folosind apă călduță și un prosop de față fin.

Repetă acestă procedură în fiecare zi timp de câteva sătpămâni și vei vedea, cu siguranță, îmbunătățiri.

2. Ulei de cocos – pentru a te bucura de sprâncene dese și impresionante, poți folosi ulei de cocos.

Proteinele variate, dar și nutrienții ca vitamina E și fierul din acesta promovează sprâncene mai sănătoase și mai groase.

De asemenea, te poate ajuta și cu nuanța acestora, devenind mai negre.
Pune câteva picături de ulei de cocos cald pe buricul degetului și aplică-l pe sprâncene.

Masează-le gentil pentru câteva minute pentru a mări viteza circulației sângelui. Lasă-l să acționeze peste noapte, iar în dimineața următoare, curăță-l cu apă caldă.

Poți repeta operația zilnic, pentru cel puțin două luni și vei observa că sprânceneșe tale se vor îngroșa.

3. Suc de ceapă – sucul de ceapă conține mult sulf, seleniu, minerale, vitamine B și C care sunt foarte buni pentru creșterea părului. Acționează mai rapid și părul crește mai mult.

Sulful îmbunătățește producerea țesutului de colagen necesară creșterii părului. De asemenea, întârește fuliculii de păr.

Din moment ce sucul de ceapă are un miros foarte puternic, puteți încerca să adaugați suc de lămâie pentru a îndepărta urmele mirosului neplăcut.

Aplică suc de ceapă pe sprâncenele tale o dată la două zile.

Taie ceapa, pune bucățile într-un blender și fă o pastă. Scurge sucul și, folosind un bețișor de urechi, aplică sucul pe sprâncenele tale. Lasă-l să acționeze timp de o oră și îndepărtează-l cu o cotonetă îmbibată în suc de lămâie.

4. Lămâie – lămâia a fost folosită mereu în scopuri cosmetice, ceea ce înseamnă că te ajută și să îți crești sprâncenele mai rapid.

Din moment ce este plină de vitamina C și B, acidul folic și mulți alți nutrienți pot grăbi procesul de creștere al sprâncenelor.

Tot ce trebuie să faci este să folosești o bucată de lămâie și să o freci peste sprâncene. Sucul ar trebui lăsat în jur de 15 – 20 de minute și apoi curățat folosind apă călduță.

Poți, de asemenea, să cureți coaja de lămâie și să o amesteci cu puțin ulei de cocos. Soluția trebuie să stea la rece pentru cel puțin 15 zile înainte de folosire.

Atunci când este gata, folosește un disc demachiant pentru a aplica soluția pe sprâncenele tale în fiecare seară înainte de culcare. Dimineața, o poți îndepărta.

Amintește-ți să eviți lumina directă a Soarelui timp de două ore după ce ai folosit lămâia, pentru că îți poate decolora sprâncenele.

5. Aloe Vera – această plantă este excelentă pentru hidratarea sprâncenelor și pentru a-ți întări foliculii părului.

Poate să hrănească pielea din jurul zonei în care este folosită. După extragerea gelului proaspăt, masați-l cu grijă pe sprâncene și lăsați-l acolo pentru cel puțin jumătate de oră.

Clătiți-l cu apă caldă și repetați tratamentul pentru cel puțin patru luni, zilnic.