Știri România

Cum să congelezi zarzavatul pentru iarnă cât mai simplu și rapid

Cei care adoră supele, ciorbele și restul preparatelor din această categorie suferă foarte mult din cauza faptului că în sezonul rece nu u acces la atât de multe legumele proaspete și verdețuri ca în timpul verii, de exemplu.

Din fericire astăzi îți vom prezenta o idee prin care poți să păstrezi notele de prospețime ale legumelor tale preferate atunci când afară sunt temperature cu minus.

Cum se poate întâmpla acest lucru? E suficient doar să congelezi zarzavaturile tale preferate. Le vei putea folosi oricând pentru supe, dar și pentru preparate care conțin carne sau pește.

Farfuriile tale vor arăta foarte colorat, și vor avea un gust intens, de proaspăt. În plus, această idee se poate pune în aplicare foarte ușorși poți ptregăti într-un timp scurt foarte mult zarzavat.

Dacă îți plac legumele proaspete și știi deja că pe timpul iernii nu vei avea acces la ele, ar fi cazul să faci acest zarzavat congelat.

Pregătește 1 kilogram de morcovi, un kilogram de ceapă, 1 kilogram de ardei gras de mai multe culori, 1 kilogram de roșii, și multă verdeață, mărar și pătrunjel.

Pentru că vor fi foarte multe legume poți să folosești răzătoarea simplă sau chiar un robot de bucătărie.

Începe să dai în primul rând morcovii prin răzătoare, după ce i-ai spălat în prealabil. După aceea spală și curăță ardeii, și la final taie-i fâșii.

Curăță ceapa și după aceea tai-o sub formă de cubulețe mici. Urmează să speli și să tai roșii în cuburi medii, ca să poți păstra cât mai mult din sucul acestora.

Dar chiar și dacă ele vor lăsa mult lichid, gustul lor va fi la fel de bin ca în plină vară. După roșii clătește sub jet de apă toată verdeața și toacă foarte mărunt.

După ce pregătești toate ingredientele pe rând, amestecă-le într-un vas foarte mare. Pune în pungi obișnuite din plastic atâta zarzavat cât știi că folosești pentru un singur fel de mâncare.

Dacă vei rămâne cu o parte de zarzavat congelat atunci când vei găti un preparat, acesta nu va mai avea nici un gust bun, nici un aspect frumos, dacă va sta din nou în congelator.

Indiferent de felul de mâncare pe care îl vei pregăti, zarzavatul se adaugă la final, pentru că acesta este deja gata.

Pentru felurile principale trebuie să oprești focul imediat după ce compoziția a dat în clocot. Dacă alegi să faci un fel secundar, atunci va fi nevoie să amesteci bine după ce adaugi legumele congelate și să mai aștepți 2 minute înainte ca să oprești focul.

Pe lângă legume combinate mai poți să congelezi legumele separate, întregi sau porționate după cum îți plac.

Trebuie să le alegi doar pe cele care arată perfect și nu au lovituri. După aceea e nevoie să le speli temeinic și să le ștergi cu șervețele de hârtie ca să fie uscate complet.

Același lucru este valabil și pentru fructe. În cazul celor de diminesiuni normale lucrurile sunt simple. Dar dacă vrei să congelezi pepene, acesta trebuie secționat în mai multe părți.

Zmeura afinele, și alte fructi de pădure nu au nevoie de spălare, pentru că sunt foarte sensibile.