Știri România

Ce putem mânca seara fără să ne îngrășăm

 

Indiferent de vârsta pe care o au femeile își doresc să aibă mereu o siluetă de vis. Pentru acest lucru ele fac mai multe sacrificii.

De exemplu cel mai cunoscut mit în care cred femeile este acela că dacă mănâcncă după ora 6 seara, tot ce vor consuma li se va depune pe corp.

Din fericire însă acest lucru nu este adevărat pentru că există foarte multe alimente pe care le putem mânca fără să ne fie afectat aspectul fizic.

Și nici sistemul digestiv sau metabolismul nu îți vor fi afectate. Ba chiar mai mul, dacă vei alege alimentele potrivite, nu doar că nu te vei îngrășa, ci te vei bucura și de un somn odihnitor și liniștit.

Există un detaliu de care e nevoie să ții cont ca rezultatele să fie doar pozitive, fără următi neative de niciun fel.

Este foarte important să îți numeri caloriile consumate. Ele nu trebuie să depășească numărul de 200.

Contează la fel de mult să fii moderată.

Semințele și nucile sunt perfete pentru orele târzii. Fie că sunt de dovleac de la alte fructe sau plante sau chiar nucile îîn stare naturală, poți opta pentru orice variantă.

Nu alege sub nicio formă semințele cu care sau pe cele prăjite pentu că efectul va fi fix invers.

Și mai bien va fi dacă vei combina seminșele între ele. Nu doar că te vei sătura și îți vei potoli foamea, dar după aceea te vei odihni suficient pentru că semințele și nucile ajută creierul să se relaxeze.

Cerealele integrale nu sunt bune doar ca să îți începi ziua în foță cu multă energie. Ele te ajută și pe finalul zilei.

Nu folosi cerealele cu fructe sau cu adaos de zahăr pentru că nu de ele ai nevoie. Dacă adaugi și puțin lapte cald, efectul va fi și mai bun.

Ovăzul te va ajuta să adormi destul de repede. Și a doua zi te vei trezi foarte odihnit și sătul.

În ovăz găsim carbohidrați buni și sănătoși care chiar dacă se digeră mai greu îți vor da senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dacă vrei îți poți păcăli creierul cu niște biscuiți făcuți din cerealele integrale. Ei au foarte mult magneziu dar și vitamina B6. Și în plus sunt mult mai sănătoși decât alții.

Chiar dacă ele au destul de mult zahăr poți să alegi și din mai multe fructe delicioase și sățioase pentru orele mai târzii.

Cocosul este un fruct cu grăsimi sănătoase și cu un nivel de zahăr care nu se va vedea pe talia ta.

O lingură de ulei sau de unt este cantitatea perfectă pe care o poți consuma în plină noapte.

În banane pe lângă magneziu mai găsim și mult potasiu, ambele sunt niște substanțe utile pentru organismul nostru.

Împreună au un efect și mai bun și te vor ajuta să aormi repede și să te poți odihni.

S-au făcut studii în acest sens și s-a dovedit că cireșele ne fac să dormim mai mult și mai bine.

Așa că acesta este un motiv suficient pentru care le poți mânca noaptea. Sucul de cireșe este o altă variantă la care poți apela.

Kiwi este un fruct pe care îl poți mânca mai ales seara timp de o lună de zile, câte 2 fructe dacă vrei să uiți pentru totdeauna de somnul chinuitor.

Măslinele au grăsimi, dar acestea sunt unele saturate. De aceea câteva măsline pe seară îți vor da impresia de sațietate petnru o perioadă mai lungă de timp.

Broccoli este principalul inamic al copiilor capricioși. Dar e nevoie de el în alimentația tuturor celor care își doresc un somn bun.

Nu trebuie însă să exagerezi pentru că acesta are multe fibre care îți pot deranja stomacul pe timpul nopții.

Chiar dacă ți se pare puțin nepotrivit, humusul este un aliment care te poate ajuta în cazul în care te ia foamea când vrei doar să dormi.

De asemenea humusul poate fi consumat și pe timpul zilei alături de câteva legume tăiate.

Castraveții murați au probiotice care te vor ajuta să ai o digestie mai bună, chiar dacă nu îți vor influența somnul în niciun fel.

Ciocolata neagră este de fapt benefică. Pentru că are magneziu. Dar e important să te oprești la timp, la un cubuleț.