Știri România

Cât costă o vacanță la Mamaia în 2020, de fapt. Adevărul despre explozia prețurilor pe timp de pandemie

Încă de la 1 iunie, românii au început să revină la viața normală, după două luni de izolare. Mulți dintre ei au ales marea, ca destinație, însă prețurile pe litoralul românesc, practic au explodat odata cu venirea sezonului. Proprietarii de hoteluri și pensiuni au fost nevoiți să investească sume importante pentru a putea redeschide în condiții de siguranță. Adevărul despre explozia prețurilor pe timp de pandemie. Iată cât te costă dacă vrei să te cazezi la un hotel din Mamaia.

Cât costă cazarea la Mamaia în 2020
Hotelierii au luat și ei măsuri pentru ca angajații și clienții să fie în siguranță. Au fost investite sume importante în panouri de plexiglas la recepții, dezinfectanți sau măști. Mulți proprietari de hoteluri și pensiuni spun că și așa au pierdut foarte mult în starea de urgență. Asta din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Pe litoralul românesc, cele mai multe cereri sunt pentru sejururi de cinci nopți, fără masă, la hoteluri de trei și patru stele din Mamaia. Aici turiștii plătesc de la 452 de lei/persoană. Sunt hoteluri de două și trei stele în Neptun, cu tarife de la 208 lei/persoană.

Pentru un hotel de două stele din Mamaia, un turist poate plăti aproximativ 600 lei pentru cinci nopți de cazare într- o cameră dublă.

ˆ

De asemenea, la un hotel de trei stele din Mamaia, un turist poate plăti aproximativ 800 de lei pentru cinci nopți de cazare într-o cameră dublă.

Pentru un hotel de cinci stele din Mamaia, un turist poate plăti aproximativ 1850 de lei pentru cinci nopți de cazare, într-o cameră dublă.

Circuite turistice
Dintre circuite, primele plecări programate sunt în:

Maramureș – Bucovina – Iași

Transfăgărășan – Transalpina, de cinci, respectiv două zile.

În iulie, Hello Holidays reia circuitele în Polonia și Țările Baltice, Macedonia – Kosovo, Italia – Coasta de Azur. Cernăuți – Chișinău, Elveția – Coasta de Azur, Istanbul, Praga, Țările Nordice – Germania, Benelux, cu o durată de cinci – 13 zile.

Cele mai căutate destinații pentru sejur vor fi România, Grecia și Bulgaria, atât cu autocarul cât și cu transport individual. În iunie sunt programate curse cu autocarul spre Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului, insula Evia și Tolo/Peloponez. În cazul circuitelor, sunt solicitări în acest moment pentru toate destinațiile din portofoliu, dar un mare interes este pentru România, Polonia, Elveția, Țările Baltice, Țările Nordice, Croația, potrivit newmoney.ro.

„Avem în continuare și reduceri economy room de 50% pentru întreg sezonul, în limita locurilor disponibile. Anumite plecări au fost suplimentate tocmai pentru că ne așteptăm la o crește a rezervărilor”, spune Cosmin Vasile, manager de destinație la Hello Holidays.