Știri România

6 vitamine si minerale esentiale in dieta unei femei

Încă de pe băncile școlii am fost învățați despre cum vitaminele și mineralelene ajută organismul.

Putem să beneficiem de aceste substanțe importante pentru sănătatea noastră din mai multe surse. Cele naturale trebuie să rămână cele mai căutate și mai preferate.

Desigur, și suplimentele alimentare sau produsele care se comercializează în farmacii sunt bune și au eefectul dorit.

Doar că din legumele și din fructele proaspete putem să luăm cele mai bune și mai naturale vitamine, minerale și nu numai.

În funcție de nevoile organismului și de mai multe detalii fiecare dintre noi necesită anumite substanțe.

Pentru că femeile sunt construite altfel decât bărbații acestea au nevoie de anumite vitamine și minerale distincte.

Datorită lor femeile pot să transforme alimentele pe care le consumă în substanțe nutritive și ele, necesare la rândul lor.

Din păcate însă prea puține femei știu exact de cee anume au nevoie ca să funcționeze perfect și să ia toate elementele utile pentru sănătatea organismului.

Începem în primul rând cu vitamina A. Aceasta este unul dintre cei mai eficienți antioxidanți naturali.

Este foarte utilă pentru un sistem imunitar foarte puternic și rezistent în fața infecțiilor, după aceea te ajută să îți păstrezi vederea bună.

Te ajută să ai o inimă puternică și ferică de bolile care îi pot afecta buna funcționare.

Pielea ta îți va mulțumi dacă vei folosi destul de multă vitamină A pentru că așa vei putea să ții riurile la distanță chiar dacă ai o anumită vârstă.

E nevoie însă să nu depășești doza pentru că în acel caz vitamina A îți poate face mai mult rău decât bine. Morcovii și pepenii galbeni sunt cele mai bune surse pentru vitamina A bună și sănătoasă.

Un alt element important pentru sănătatea tuturor femeiloreste și vitamina D. Medicii spun despre ea că ar fi o substanță deosebită pentru că poate să reducă din riscul dezvoltării de cancer de sân cu până la 50%.

La fel de eficientă devine vitamina D și în cazul cancerului de ovare, care este o formă specifică femeilor.

În plus, chiar și fără riscul pe care îl are cancerul asupra organismului, vitamian D întărește sistemul osos, dar și pe cel muscular.

Cea mai potrivită combinați este calciu D3 și K2. Somonul, laptele, și citricele te ajută să iei necesarul pentru organismul tău.

Vitamina B are un complex foarte mare de vitamine care nu trebuie să îți lipsească din casă ca să îl consumi de fiecare dată când vei avea nevoie.

După aceea vei observa cum metabolismul tău se va schimba în bine și va funcționa mult mai eficient.

Acidul folic, găsit în cantități mari mai ales în vitamina B9 nu trebuie să lipsească din alimentația femeilor tinere în special.

Cerealele și fasolele sunt cele mai bune surse de vitamina B.

Datorită vitaminei C organismul femeilor este mai protejat de infecții și de viroze pentru că aceasta întărește sistemul imunitar.

Aceasta poate să te protejeze de bolile cardiovasculare. Este foarte bună pentru o vedere perfectă.

În plus vitamina C te ajută și atunci când ai diferite tăieturi pe piele, nu doar pentru consumul intern.

Cea mai mare cantitate de vitamina C se găsește în citrice și mai ales în legumele de culoare verde.

Dintr-o singură portocală poți să iei cantiatea necesară de vitamina C pentru o zi întreagă.

Oricine cunoaște că oasele noastre puternice și sănătoase sunt strâns legate de un consum moderat de calciu.

Dar beneficiile pe care le avem datorită calciului nu sunt doar acestea. El ajută foarte mult și în cazul sănătății dinților puternici și frumoși.

Și sistemul nervos beneficiază de mai multe efecte pozitive datorită calciului.

După vârsta de 20 de 20 majoritatea femeilor nu mai au oasele la fel de dense ca mai înainte de aceea consumul de calciu devine inevitabil.

Calciul cel mai des se găsește în orice produs lactat.

Femeile care suferă din cauza anemiei suferă și din cauza lipsei de fier. Dar din cauza unei cantițăți prea mici de fier poate să sufere chiar și sistemul imunitar.

Pentru un ciclu menstrual lipsit de probleme fierul este la fel de important. Foarte mult fier poți să găsești în carnea roșie sau în cereale.

Este foarte important ca orice femeie să păstreze un meniu alimentar echilibrat, și nu numai pentru o siluetă perfectă ci și pentru o sănătate bună.