Știri România

4 reguli nescrise pe care trebuie să le cunoşti când te muţi împreună cu partenerul tău

Atunci când ne mutăm împreună cu perechea noastră e semn că relaţia noastră e pe drumul cel bun şi luăm în serios posibilitatea formării unei familii.

Este şi o perioadă decisivă, în care fiecare dintre voi descoperă calităţile şi defectele celuilalt şi astfel, luaţi hotărârea dacă vă doriţi sau nu să rămâneţi mereu împreună.

Probabil ai mai locuit la cămin sau cu chirie şi ai împărţit camera cu încă o persoană sau mai multe. Trebuie să ştii însă că mutatul cu partenerul tău este o poveste complet diferită. Există anumite reguli nescrise pe care trebuie să le cunoşti şi de care să ţii cont dacă vrei să convieţuiţi în armonie şi să puneţi bazele unui viitor împreună:

1. Fiecare dintre voi are spaţiul său personal, iar acest lucru trebuie tratat cu respect

Atunci când locuim împreună cu partenerul nostru, împărţim aproape totul, fie că e vorba de pat, baie, bucătărie sau obiceiuri. E important însă să ştim că există totuşi un spaţiu personal al fiecăruia, de care trebuie să ţinem cont şi pe care trebuie să-l respectăm.

E o mare responsabilitate atunci când 2 persoane împart aceeaşi locuinţă. Dacă tu sau partenerul tău vă doriţi uneori să staţi şi singuri, atunci trebuie să vă acordaţi această libertate. Nu da niciodată buzna peste partenerul tău dacă are uşa închisă şi nici viceversa.

2. Strânge mereu după tine, nu te aştepta ce celălalt să o facă

Atunci când vă mutaţi împreună e bine să vă faceţi un program, pe care fiecare să îl respecte. E important ca fiecare dintre voi să îşi cunoască responsabilităţile zilnice, fie că e vorba de dusul gunoiului sau hrănitul animalului de casă.

Cel mai important e ca fiecare dintre voi să strângă după el, să nu lase mizerie în urmă în speranţa că celălalt va face curat. Astfel, evitaţi certuri inutile şi veţi avea o viaţă armonioasă de cuplu de chiar de la început.

3. Fiecare dintre voi are propriul program şi lucrurile nu trebuie să se schimbe chiar dacă locuiţi împreună

Acum împărţiţi aproape totul, mai puţin programul fiecăruia, nu e obligatoriu să vi-l transformaţi şi pe acesta în funcţie de nevoile celuilalt.

Cu toate astea, încearcă să nu-l trezeşti dimineaţa dacă pleci la serviciu înaintea lui, prioritatea la baie să fie în funcţie de ora începerii serviciului şi noaptea dacă stai la televizor, nu da volumul exagerat de tare.

Citeşte o carte numai cu veioza aprinsă şi asigură-te că lumina nu îl deranjează. Sunt câteva detalii mici, dar importante pentru a menţine armonia în relaţia voastră.

4. Vorbiţi deschis despre lucrurile care vă interesează

Atunci când amâni discuţiile despre probleme, nu faci decât să le agravezi.

Vorbiţi atunci când lucrurile nu merg cum trebuie şi nu puneţi capăt discuţiei până când nu aţi găsit împreună soluţii. E dovadă că aveţi încredere unul în celălalt şi nu împărţiţi doar o casă, ci şi o viaţă.

E foarte important să ştiţi să comunicaţi eficient. În momentele de criză, comunicarea e fundamentală şi vă poate salva chiar relaţia.